Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


A kArton Galéria – Karikatúra és Képregény Múzeum, valamint a Szerencsejáték Zrt. másfél millió forintos összdíjazású Országos e-Karikatúra Pályázatot hirdet magyarországi és határon túli magyar hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek, reklámgrafikusok, továbbá 6-12 éves gyerekek részére, több témakörben és kategóriában.


          KÖTÖTT ÉS KÖTETLEN TÉMA, KATEGÓRIÁK, DÍJAK

A MÁZLI témakörben a szerencse, szerencsejátékok, nyeremények témával lehet pályázni* fejenként maximum 5 db digitális vagy digitalizált karikatúrával.

          Díjak

Nagydíj: 500 000 Ft

I. díj: 200 000 Ft
II. díj: 100 000 Ft
III. díj: 50 000 Ft

Az AKÁRMI témakörben tematikus megkötés nélkül, két kategóriában lehet pályázni, kategóriánként max. 5 db digitális vagy digitalizált művel.

          I. Sajtókarikatúra kategória

Hagyományos sajtókarikatúrák és humoros stripek.

          Díjak

I. díj: 100 000 Ft
II. díj: 75 000 Ft
III. díj: 50 000 Ft

          II. Alternatív humoros vagy szatirikus-groteszk geg kategória

A szabad e-publikációk feszesebb és dinamikusabb kifejezésmódjait alkalmazó rövid animációs vagy video munkák, fotózott tárgykarikatúrák, applikációk, performanszok, street art gegek stb.

          Díjak

I. díj: 100 000 Ft
II. díj: 75 000 Ft
III. díj: 50 000 Ft

A MINDEN FÉLE HÜJESÉG c. szabad témakörben 6-12 éves** gyerekek fejenként max. 5 db digitális vagy digitalizált karikatúráját várjuk.

          Díjak

I. díj: tablet pc
II. díj: profi digitális fényképezőgép
III. díj: okostelefon

          Különdíjak

Az origo c. internetes újság különdíja, továbbá a kArton galéria négy "TOP!" oklevele. A hozzávetőleg 50 legjobb pályaművet, köztük a díjazott munkákat a pályázat kiírója teljeskörű felhasználás céljából darabonként nettó 20 000 Ft-ért megvásárolja.


          TECHNIKAI PARAMÉTEREK

Tekintve, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt művek nagyméretű printjei, valamint a kivetíthető minőségű videók és animációk a kArton galériában rendezett hagyományos kiállításon is szerepelnek, illetve egy reprezentatív válogatásból nyomtatott kiadvány készül, érdemes a weben szokványos paraméterektől a következők szerint eltérni:

1. rajz vagy fotó készítésekor az ajánlott méret álló formátumnál kb. 2500 px széles, fekvőnél kb. 3500 px széles, a felbontás 300 dpi, az ajánlott fájlformátum JPEG vagy PDF;

2. a video anyagok legalább 3, de legfeljebb 10 mp-esek lehetnek, az analóg kiállításon is vetíthető ajánlott méret legalább 1280 x 720 képpont, az ajánlott fájlformátum WMV, MP4 vagy AVI;

3. a min. 3, max. 10 mp-es animációk ajánlott képmérete legalább 1024 x 768 px, az ajánlott fájlformátum GIF vagy WMV.


          PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázatra 1 évnél nem régebbi, a nyomtatott sajtóban, ill. annak webmellékletében, vagy önálló webújságban még nem publikált munkákat lehet küldeni a kukac@karton.hu e-mail címre.

Minden felnőtt pályázó részt vehet a MÁZLI c. kötött témában és az AKÁRMI c. kötetlen téma mindkét kategóriájában, így fejenként max. 15 mű küldhető.

Az egyes kép- és/vagy videófájloknak tartalmazniuk kell a pályázó családnevét, és egy kétszámjegyű sorozatszámot. Az egyes kép-, ill. videofájlokhoz mellékelni kell egy ugyanolyan című és sorszámú .txt, .doc vagy .docx szövegfájlt, amiben fel kell tüntetni a következő adatokat: kategória, a mű címe, az alkotó neve, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe.

Például (de csak így!) a szabo05 kép- vagy videofájlhoz mellékelt szabo05.docx szövegfájl a következő adatokat tartalmazza:

Kategória: MÁZLI
Mű címe: Vak szerencse
Név: Szabó Elemér
Lakcím: Budapest 0000, Példa u. 0.
Telefonszám: 06 00 0 00 0000
E-mail cím: szabo@gmail.com

 


          PÁLYÁZATI ANYAGOK BEKÜLDÉSE

Beküldési határidő: 2013. szeptember 15. éjfél,
e-mail cím: kukac@karton.hu 

 

 

 
         ZSŰRI

A beküldött műveket szakmai zsűri válogatja az origo c. internetes újság kukac.postr.hu lap "Kiállítás" oldalára, valamint díjakra. A zsűri a közízlést vagy kisebbségek jogait stb. kifejezetten sértő, a szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárja. A zsűrizéséről e-jegyzőkönyv készül - a díjazott művek esetében a szavazatok számarányának feltüntetésével, esetleg rövid indoklással. A jegyzőkönyvet a kiállítás megnyitó-díjátadó rendezvénye után a lap "Infó" oldalán publikáljuk.


          KIÁLLÍTÁS, MEGNYITÓ ÉS DÍJÁTADÓ BULI

Az e-kiállítás teljes zsűrizett anyaga 2013. október 10-től tekinthető meg a kukac.postr.hu lap kiállítás oldalán. Ebből egy reprezentatív mustra - a legjobb 50 mű - egy "hagyományos" kiállításon is látható lesz 2013. november 15-ig a kArton galériában. A megnyitó-díjátadó rendezvény 2013. október 10-én, 19 órakor kezdődik ugyanott.


          TÁMOGATÁS

A pályázattal kapcsolatos további információkat (híreket, adatokat, cikkeket, véleményeket stb.) 2013. július közepétől folyamatosan töltjük fel az origo c. internetes újság kukac.postr.hu blogjára. Speciális szakmai tanácsok Császár Tamástól, a rendezvény művészeti vezetőjétől kérhetők a cs.tamas@karton.hu e-címen.

A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.


MINDEN PÁLYÁZÓNAK JÓ MUNKÁT ÉS SIKERES RÉSZVÉTELT KÍVÁN A KUKAC SZERVEZŐ STÁBJA!

kArton galéria - Karikatúra és Képregény Múzeum, 1054 Bp. Alkotmány u. 18., tel.:  +36 1 472 0000.


* A MÁZLI témakörben csak nagykorú (a 18. életévét betöltött) pályázó indulhat.
** Az ötödik évét már betöltött, de a 12. évét még be nem töltött...

Követők

m vali kukac2013