AJÁNLÓ
 
02:00
2013. 07. 22.
Kedves sasszemű kollégák, jól láttátok, a DÍJAZOTTAK postban, az Űrséta című nagydíjas Deák...
A bejegyzés folyatódik
 
02:00
2013. 07. 22.
Volt "valami kis sziporka" (ahogy annakidején Kaján Tibor nevezte a sikerültebb, ilyenformán...
A bejegyzés folyatódik
 
02:00
2013. 07. 22.
Gondolom, lesznek hörgések, hogy páran "túlnyerték magukat", például MARABU, aki három díjat...
A bejegyzés folyatódik
 
02:00
2013. 07. 22.
Elkészült a "kiállítás" menüből holnap késődélután már elérhető e-kiállítás. Néhány...
A bejegyzés folyatódik
 
02:00
2013. 07. 22.
Mindenféle hülyeség tétetett a MINDEN FÉLE HÜJESÉG kategóriában - és ez a "tétetett" azért...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

AZ "e" KARIKATÚRÁRÓL

Ezen az oldalon a kiállítás megnyitásáig többé-kevésbé rendszeresen szakmai adatokat, híreket, háttérinfókat, a karikatúrával kapcsolatos rövidebb-hosszabb írásokat és hozzászólásokat, valamint karikatúrákat közlünk.

Az írások sorát kezdjük az "e-karikatúra" kifejezés, de mindenekelőtt az "e" fogalom (fogalomkör?) rövid elemzésével. Sokak számára az "e" előtag csak a karikatúrák küldésének és megjelenítésének új, felgyorsult technikáját jelenti. Néhányunk számára ennél jóval többet: egy szabadabb gondolkozásmódot - ezen belül egy vállaltan személyesebb, és ehhez mérten karcosabb, "alterosabb" képi szatírát és humort -, valamint a technikai lehetőségek szinte parttalan gazdagságát, ami a szokványostól alapvetően eltérő ötleteket generál, ahogy ezt naponta láthatjuk a neten. Másrészt egy hatalmas kiállítófelületet és nemzetközi kísérleti műhelyt jelent, ahol a kölcsönhatások újabb és újabb kompozit (kevert, egymásba oldódó) kifejezésmódokat és technikákat eredményeznek - olyannyira, hogy már nem tudjuk, hol vannak a karikatúra határai... (Mindegy, hogy hol, csak jó legyen.)

Végül jelenti azt is, hogy a karikatúra úgy tizenöt-húsz éve már nem csak félszáz ismert vagy ismeretlen ún. "karikaturista" - a honi sajtókarikatúra szakma - ügye, ezért ezen a pályázaton nem csak karikaturisták vehetnek részt, hanem mindazok - reklámgrafikusok, animátorok, videósok, fotósok, szomorúművészek (festők, szobrászok és képgrafikusok), háziasszonyok, gyerekek, nyugdíjasok stb. -, akik olykor jobb, ütősebb, és technikailag is izgalmasabb "karikatúrákat" tesznek közzé a neten, mint a hivatásos viccrajzolók. Ezért "Országos"... (stalker)



Követők

m vali kukac2013